Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Mercedes-AMG új modelljére Sport Maxx RT abroncs kerül

A Dunlop, a magas és ultramagas teljesítményű abroncsok egyik világelső gyártója ma bejelentette: a Mercedes-AMG a Dunlop versenyabroncs technológiára építő Sport Maxx RT abroncsát választotta alapfelszerelésként új CLA 45 AMG modellje számára.  

Az új CLA 45 AMG modellre 235/35ZR19 91Y XL MO méretben szerelik fel a Dunlop Sport Maxx RT abroncsát, melyet külön erre a sportos kupéra terveztek. 265 kW (360 Le) csúcsteljesítményével, 450 Nm maximális nyomatékával a modell turbótöltős motorja a leghatékonyabb négyhengeres szériagyártott motor a világon. Ennélfogva a Sport MAXX RT az autóvezetés legszenvedélyesebb rajongóinak igényeit elégíti ki, akik most kiélvezhetik, milyen érzés ilyen jelentős mennyiségű lóerőt uralni. A Sport Maxx RT abroncsot nagyfokú tapadás jellemzi száraz és nedves úton egyaránt, ami párosul a kiváló kezelési tulajdonságokkal és remek fékező teljesítménnyel.

A Dunlop 125 éves múltra visszatekintő versenyabroncs technológiáit alapul vevő abroncs olyan ikonikus versenypályákon született és fejlődött ki, mint Le Mans, a Nürburgring és Silverstone. A Dunlop minden közúti abroncsát alapvetően versenyabroncs technológiára építi, legyen szó akár magáról a keverékről, akár a pályákon szerzett többszázezer órás tapasztalatról, mellyel a cég mérnökei járulnak hozzá a fejlesztéshez.

Az új elérhetőség illeszkedik a Mercedes-AMG új nagyteljesítményű autóinak sorába, amelyeken a Dunlop Sport Maxx RT és Sport Maxx Race már alapfelszereltség. Ezek közé tartozik a C63 AMG Coupé Black Series, az A45 AMG, az SLS AMG GT és most már a CLA 45 AMG modell is.

„Az új CLA 45 AMG modellre felszerelt abroncskészlet ismét alátámasztja, hogy a kitűnő minőség új szintjeit tudjuk nyújtani a nagyteljesítményű autók vezetőinek”- mondja Guillaume Carli, a Dunlop EMEA marketing igazgatója. „Sport MAXX RT abroncsaink kitűnő teljesítményt nyújtanak, és a CLA 45 AMG modell hatalmas erejét optimálisan közvetítik az útfelületre.”

0 Tovább

Törzsutasprogram és síkedvezmény a Wizz Airnél

Aki most tervezi a síelést, érdemes megfontolnia, hogy Wizz Airrel utazzon, mivel ma a sífelszerelések poggyászdíjából 50 százalék kedvezményt biztosít a légitársaság.

A légitársaság a napokban jelentette be Privilege Pass nevű hűségprogramját, amellyel a törzsutasoknak kedvez. A Wizz Privilege Pass lehetővé teszi a tulajdonosának, hogy egy éven keresztül minden Wizz Air járaton ingyenesen adja foglalásához az elsőbbségi beszállást és a nagyméretű kézipoggyászt.

A Wizz Privilege Pass leginkább azoknak előnyös, akik gyakran utaznak, mivel hamar megtérül az ára, mert nem kell külön fizetni a nagyméretű kézipoggyászért és az elsőbbségi beszállásért. A virtuális kártyát a wizzair.com oldalon lehet megvásárolni 99 euróért, és a vásárlástól számított egy évig érvényes. A kedvezmények a vásárlás után minden utazáshoz felhasználhatók, beleértve a korábbi, de még nem leutazott foglalásokat is, valamint az egy éves érvényességi időszak alatt kezdeményezett foglalásokat is az utazás dátumától függetlenül.

0 Tovább

Túlélni Dubait

Megint nem autós, viszont közlekedéssel kapcsolatos hír. A Wizz Air Dubai Kihívása érdekesnek ígérkezik, egy város, két versenyző, 72 óra, 300 euró - ebből kell kihozniuk a legizgalmasabb utazást, amit stáb is dokumentál majd.

A részletes leírás pedig:

A Wizz Air meghirdette a Wizz Dubai Kihívás versenyt, amelyen minden lelkes utazó részt vehet, aki betöltötte a 18-ik életévét. A légitársaság két szerencsés nyertest fog kiválasztani és elrepíteni Dubaiba, ahol egy 72 órás kalandon vesznek részt mindössze 300 euró költőpénzzel. Egy stáb dokumentálja majd, hogy a győztesek hogyan élik túl az Egyesült Arab Emirátusok luxusdzsungelét, miközben mindössze 300 euró áll rendelkezésükre. A vállalkozó kedvűek a http://on.fb.me/1bS3reO oldalon posztolhatják, miért ők a legWIZZesebb és legokosabb utazók Európában, így lehetőségük nyílhat, hogy megnyerjék a versenyt és bebizonyítsák, hogy Dubai kis költségvetéssel is remek szórakozás lehet. A 30 legtöbb lájkkal rendelkező kommentelő jut tovább a következő körbe, akik közül egy belső zsűri választja majd ki a két szerencsés nyertest.

Az újszerű verseny megvalósításában a Wizz Air partnere a helyi Alpha Tours utazási iroda. Az Alpha Tours segíti majd a győzteseket, hogy jobb rálátásuk legyen a lehetőségeikre, ezáltal kihozhassák a maximumot dubai tartózkodásukból, miközben bizonyítottan kis költségvetéssel gazdálkodnak. Az utazásuk minden részletét dokumentálják és közzéteszik majd a légitársaság Facebook oldalán és YouTube csatornáján, így a rajongók folyamatosan követhetik, hogy áll a kaland.

„Nagyon örülünk az új dubai útvonalnak, hiszen egy elbűvölő, napsütötte desztinációt tesz elérhetővé alacsony viteldíjainkon az utasok számára” – mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air szóvivője. - „Úgy gondoljuk, a megtakarításnak nem kell véget érnie, amikor leszállnak a Wizz Air járatáról. Két kalandvágyó utazót keresünk, akik megmutatják több mint 200 ezer Facebook rajongónknak, hogyan lehet kis költségvetésből felfedezni Dubait. Minden érdeklődőt arra bátorítunk, hogy még ma jelentkezzen, a kiválasztás 2013. december 8-ig tart. A Wizz Air dubai járatára a repülőjegyet és a 300 euró költőpénzt mi álljuk, de a jelentkezők képzelőerején múlik, milyen pénztárcabarát ötletekkel állnak elő a szórakozásra” – tette hozzá Daniel de Carvalho.

0 Tovább

Dubai földön, vízen, levegőben

Most valami egészen újjal fogok kísérletezni. Ha rákerestek Dubaira, mindenféle beszámolót fogtok találni bevásárlásról, mesterséges szigetekről, világrekorder toronyházakról. Én viszont a közlekedésről fogok írni – ne menekülj, Dubaiban még a tömegközlekedés is látványosság! :)

 

Azt azért senkinek nem ajánlanám, hogy autóval induljon el Dubaiba. A repülő sokkal gyorsabb és kényelmesebb megoldás, pláne mióta a Wizz Air közvetlen járatot üzemeltet Budapestről. Aki a hotelfoglalással sem szeret sokat vesződni, az választhatja a légitársasághoz tartozó Wizz Tours csomagajánlatait. Bennem is az a kép élt, hogy egy dubai kiruccanás bizony költséges móka, de egy hétre, négy csillagos szállodába már kb. 110 ezer forintért lehet találni repjegy+szállás kombinációt a Wizz Tourson. És azért hagyjuk meg, a szállodák elég szépek.

 

 

A Media Hotel Rotana az Al Barsha negyedben

 

Dubaiban nagyon kedvező áron bérellhetünk autót, akár már a repülőtéren is. A benzin rendkívül olcsó, ráadásul kiváló minőségű autópályák hálózzák be az egész várost. Járda nem mindenhol van, mivel a helyiek többnyire autóval járnak, de az utak minősége tényleg kiváló.

 

A tömegközlekedést már csak a vezető nélküli, teljesen automatizált metró miatt is érdemes kipróbálni. Ahhoz, hogy valaki élvezze a metrózást, nem kell nagy tech gurunak lenni, ugyanis a szerelvények elején panorámaablakból élvezhetjük a kilátást a felhőkarcolókra (a metró ugyanis néhány rövid szakaszt leszámítva a föld felett közlekedik). Egyelőre két vonal üzemel, a zöld és a piros. A zöld vonal a világ leghosszabb, teljesen automatizált vasúti rendszere.

 

Ha valami hagyományosabbra vágyunk, kipróbálhatjuk az abrákat. Ezek hagyomágyos, kisebb méretű hajók, amelyek a Dubaj-öböl két partja között szállítják az utasokat. Ha igazi egzotikumra vágyunk, akkor a teveszafari a jó választás. A beduinok szerint a teve isten ajándéka, amely lehetővé tette számukra, hogy a karavánok átvágjanak a sivatagon. A helyi utazási irodák számos ajánlattal várják a vendégeket, akik hajókázásra vágynak, vagy akik teveháton akarják meghódítani a végtelen dűnéket – na jó, kicsit elkapott a vadregényes hangulat :D Tevegelésről bővebben itt: Knight Tours

0 Tovább

A gyerekek nagy része szuperképességeket szeretne

A gyermekek vágyai nem sokat változtak az évtizedek során, szuperképességekre még mindig nagyon vágynak – derült ki a Goodyear Biztonságos Óvoda programjának rajzversenyéből. A Goodyear, mint minden évben, idén is meghirdeti pályázatát óvodásoknak, aminek témája a közlekedés köré épül.

A Goodyear 2010-ben indította útjára Biztonságos Óvoda programját, aminek célja, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos közlekedésre, és, hogy az óvodás korú gyerekek minél korábban megtanulják az alapvető szabályokat. A programhoz eddig már több mint 300 intézmény csatlakozott, akik fényvisszaverő biztonsági mellényeket, oktatóanyagokat kaptak, hogy az óvodai séták biztonságosabbak legyenek.

A program keretében minden évben indul egy rajzverseny. A tavalyi versenyben a rajzokon a vállalat logója, a szárnyas cipője is szerepet kapott, amit valahogy meg kellett jeleníteni a gyerekeknek. Dr. Vass Zoltán gyermekpszichológus szerint a "szárnyas cipő" rajztémája sokkal inkább a "máshová kerülni", a "gyorsan odaérni" vágyteljesítő, játékos fogalmait hívták elő, és a fantázia, a varázslat témaköreit idézték fel a gyerekekben. A rajzok elemzésekor jól látszott, hogy fantáziájuk is szabadon szárnyalt, akárcsak a cipő, így bár sokféle rajz született, de sok a közös vonás bennük. A rajzok visszatérő témája a sebesség: a szárnyas cipő képessé teszi viselőjét arra, hogy gyorsan érjen egyik helyről a másikra. A témaválasztás a professzor szerint azért is találó volt, mert minden gyermek szeretne nagyobb, ügyesebb, erősebb és gyorsabb lenni és olyan különleges képességekkel rendelkezni, mint például a repülés.

„A gyermekek önmagukat a közlekedés agilis szereplőinek mutatják be a rajzokon, akik nem a közlekedési szabályokkal foglalkoznak, hanem a játékkal: az út közepén mennek, a zebrának nem tulajdonítanak jelentőséget, a közlekedési táblákat nem ismerik, vagy nem foglalkoznak velük. Érdekes megfigyelés, hogy az utakon felnőttet sem ábrázolnak. Az óvodáskori gyermek világában összemosódik a képzelet és a valóság. A balesetek jelentőségét sem érti meg az óvodáskorú gyermek, sérthetetlennek hiszi önmagát, aki túlél mindent balesetet, mint a mesefilmek szereplői.” – mondta Dr. Vass Zoltán.

Sok esetben a gyerekek vagy a szárnyas cipővel a lábukon, vagy közlekedési eszközként használva repültek vele a rajzokon a hegyek felett, felhők között, vagy az űrben, mint a szuperhősök. A gyermek élőlénynek képzel élettelen tárgyakat és emberi arccal, emberi tulajdonságokkal ruházza fel őket, saját vágyait is belevetítve mindebbe. A rajzok elemzése rengeteg tanulsággal szolgál: kiderül belőlük, mi foglalkoztatja az óvodáskorú gyermeket, milyen motivációkat és érdeklődési területeket mozgat meg a szárnyas cipő elképzelése. Ez utat mutat ahhoz, hogyan lehet a gyermekeket megtanítani a biztonságos közlekedés szabályaira, hogyan lehet ezt játékossá tenni, hogyan kell a képzeletet megmozgatni és a szabálytanulást érdekessé, izgalmassá tenni.

„Remek példa erre, hogy az unalmas láthatósági mellényekre ragasztott, vicces matrica olyan kedvenc tárggyá teszi a mellényt, amelynek viseléséért versengenek az óvodások. A gyermek számára a tárgyak fontosabbak, mint a felnőttnek, elnevezik őket és megszemélyesítik, ami szintén felhasználható új ismeretek tanításához.”- tette hozzá a professzor.

A Biztonságos Óvoda programban most november 15-től december 15-ig mutathatják meg tehetségüket az óvodások, akiknek a jövő járműveit kell megtervezniük. A három legjobbnak ítélt rajz alkotója egy-egy értékes Minimax csomagot kap, valamint óvodája számára biztonsági mellényeket nyerhet. A pályázó óvodák közül további kettő sorsolás alapján szintén a szárnyas cipővel ellátott mellényekkel lesz gazdagabb.

0 Tovább

Csajok a volánnál

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek