A Federal-Mogul Champion márkája innovatív új, „Flexi Frame” kialakítású gépkocsi-pollenszűrőket vezetett be. Ez pont jól jön így nyáron. Az új pollenszűrők QR kóddal ellátott csomagolásban vannak így segítse a szerelőket a termék gyors és egyszerű azonosításában.

A Champion pollenszűrő termékcsalád mára 325 termékre bővült, ami az európai gépkocsiállomány több mint 92 százalékához használható. A  Flexi Frame kialakítása miatt a szűrő az alakját vagy a szerkezetét érintő maradandó változás nélkül beszerelhető, sőt ezáltal csökken a meghibásodás kockázata is. A Flexi Frame kialakítás az eredeti OEM kialakítás továbbfejlesztése, így a keret jobban viseli a beszerelés során rá ható igénybevételt, ugyanakkor a beszerelése is egyszerűbb.  

A fülke pollenszűrője egészségesebb környezetet teremt az utasok számára azáltal, hogy kiszűri a részecskéket és szagokat, az akár 3 mikronos szemcséket is visszatartva attól, hogy bekerüljenek a szellőzőrendszerbe. A Champion szűrők a szennyező anyagok 98 százalékát megakadályozzák, hogy bekerüljenek a fülkébe. A szűrők emellett csökkentik az ablakok párásodását, ami javítja a kilátást és az utasok biztonságát. A szennyezett szűrő cseréjével növelhető a légkondicionáló rendszer légárama, így a rendszer könnyebben működik, ami csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és növeli az alkatrészek élettartamát.

Az új Champion szűrőcsomagot QR kóddal is ellátták, amely segítségével egyszerűen azonosítható a járműhez megfelelő alkatrész és megnyitható a járműspecifikus szerelési videó. A hivatkozás egyben kinyomtatható szerelési utasításokat is biztosít az online katalóguson keresztül. A Champion szűrők műszaki adatai, katalógusadatai és egyéb fontos információk www.championfilters.com és a www.fmecat.eu címen találhatók meg.