A Goodyear a mai napon jelentette be, hogy a Genfi Autószalonon bemutatja sport-szabadidő abroncsainak új választékát, amelyek mindegyike magas minősítést kapott az európai abroncscímke követelményei tekintetében. A márka számos abroncsot jelenít meg a sport-szabadidő és a szabadidő-terepjáró autók szegmensében, beleértve az új 2014-es generációs Nissan Qashqai-ra szerelt BA kategóriás abroncsot, amely a Goodyear egyik új abroncstípusa, valamint bemutatja a BB minősítésű Eagle F1 Asymmetric sport-szabadidő abroncsot is.

A Goodyear töretlen elkötelezettsége az európai abroncscímke mellett azokra a sikerekre épül, amelyeket a címkével kapcsolatosan az elmúlt időszakban ért el.  A Goodyear mutatott be elsőként AA kategóriás prototípus abroncsot a piacon, és a vállalat az egyike a legjobb címkeminősítésű portfolióval rendelkező abroncsgyártóknak. Mindezt mindössze másfél évvel a címke követelményrendszerének bevezetése után sikerült elérni. Ennek kiemelt szereplője a kis- és középkategóriás járművekhez készült, nemrég bevezetett EfficientGrip Performance abroncs, amely a méretválaszték túlnyomó részében BA besorolást kapott.

A kis- és középkategóriás járművek szegmensében elért jó abroncscímke minősítéseket követően a Goodyear most a sport-szabadidő és a szabadidő-terepjáró autók piaci szegmensére összpontosítja figyelmét, és leleplezi a magas címkeminősítéssel rendelkező sport-szabadidő és a szabadidő-terepjáró abroncsait a Genfi Autószalonon.

A sport-szabadidős EfficientGrip a 215/50 R17 méretben mutatkozik be Genfben, mely elsőként kapott ilyen magas (BA) minősítést e termékvonalból.  E magas minősítésű címkekategóriák felszínre hozzák a sport-szabadidős EfficientGrip alapvető előnyeit. A B besorolású, alacsonyabb gördülési ellenállás, valamint a vállalat FuelSaving üzemanyag-megtakarítási technológiája csökkentik az üzemanyagtöltés miatti megállások számát és a szén-dioxid-kibocsátást. Nedves utakon a futófelületen használt, a Goodyear által kifejlesztett speciális gyanták biztosítanak fokozottabb tapadást, mellyel hozzájárulnak, hogy az európai abroncscímkén a nedves tapadás tekintetében az abroncs „A” minősítést ér el.

További adalékként szolgál a Goodyear jó címkeminősítési teljesítményéhez az európai abroncscímkén erős BB besorolással szereplő Eagle F1 Asymmetric sport-szabadidő abroncs.  Ez az abroncs az első, amely BB besorolást kapott az Eagle F1 Asymmetric sport-szabadidő abroncsok kategóriájában. 

„Az elmúlt két évben kiemelt szempont volt a Goodyear számára, hogy olyan abroncsokat fejlesszen, amelyek jól teljesítenek az európai abroncscímke követelményei tekintetében” – mondja Michel Rzonzef, a Goodyear európai, közel-keleti és afrikai lakossági gumiabroncs üzletágának alelnöke. „Az abroncscímke bevezetése óta osztjuk a véleményt, hogy az új címke fontos szerepet játszhat a kereskedők és a fogyasztók abroncsvásárlási döntésében, és ezt az ilyen irányú felméréseink még inkább megerősítették. Természetesen arra is törekszünk, hogy kellőképpen kiegyensúlyozott gumiabroncsokat hozzunk létre, amelyek nem csupán a címke szerinti besorolásban szerepelnek vezető helyen, hanem az 50 szempontot figyelembe vevő belső ellenőrzésünk során is kitűnően teljesítenek, lehetővé téve a minőségi termékek gyártását.”

Egy, a Goodyear által finanszírozott független kutatás eredménye kimutatta, hogy a címke alapvető szerepet játszik az abroncsvásárlási döntésekben. A felmérés alapján megállapítható, hogy a kereskedők 53%-a hivatkozik az abroncscím      kére értékesítési érvként, és a fogyasztók végső döntését akár 36%-ban is befolyásolhatja a címke.

„Jelenleg azon dolgozunk, hogy bővítsük termékkínálatunkat, és fejlett technológiai megoldásainkat a sport-szabadidő és a szabadidő-terepjáró autók szegmensében is meghonosítsuk” – folytatja Rzonzef. „Ez egy olyan szegmens, amelyre kihívásként tekintenek, ha az üzemanyag-hatékonyság kerül szóba. Úgy gondoljuk, tevékenyen részt tudunk venni e nézet megváltoztatásában, többek között az európai címkeabroncs szolgáltatta lehetőségeken keresztül. A sport-szabadidő és a szabadidő-terepjáró piac növekedésével az európai abroncscímkén jól teljesítő abroncsok iránti kereslet is növekedni fog. E tekintetben egyértelműen elköteleztük magunkat az európai abroncscímke és OEM partnereink mellett, és várjuk, hogy további sikerekről számolhassunk be a jövőben ezen a téren.”